Om naar initatieven te zoeken, klik hier

.


Doe het niet zelf

Geen vrijblijvende ontmoetingen of goede voornemens om contact te houden, maar concreet ter plekke in dezelfde tijd elkaar verder helpen. Samen de aanwezige kennis en ervaringen gebruiken om iets tot stand te brengen. Dat is precies wat Doe-het-niet-zelf doet. Zo wordt netwerken echt werken. Zie ook: ( http://doehetnietzelf.org )
  
A


Ecodorp Boekel

Een uniek, inspirerend Brabants voorbeeld voor duurzaam leven in verbinding.Zonnebloemwoningen-Ecodorp-Boekel-kleiner In Ecodorp Boekel gaan we duurzaam in onze levensbehoeften voorzien. We dragen hierdoor oplossingen aan voor klimaatverandering, milieuvervuiling en uitputting van hulpbronnen, in samenwerking met onze omgeving. Wat we in Boekel gaan maken, is een autovrij ecodorp van duurzame huurwoningen, buurthuis, werkplaats en kantoren, met mogelijkheden voor onze eigen voedselvoorziening, onze eigen energievoorziening, ecologische waterzuivering en duurzame ondernemingen.

Doelgroep(en):
Kinderen, Ouders
  


Gelukshuis

Alacritas- realiseert het 1e Gelukshuis van Nederland. Een plek waar je leert om gelukkig(er) te worden, maar ook waar projecten en initiatieven mogen ontstaan waar mensen gelukkig van worden. Met het motto ’Geluk vermenigvuldigt als je het deelt’ hopen we, naast het realiseren van een fysieke plek voor het Gelukshuis, het huis vooral een symbolisch huis te laten zijn; een fundament van geluk wat we als een virus willen verspreiden en waar we met een ieder aan willen bouwen.

Doelgroep(en):
Kinderen, Jongeren, Ouderen, Ouders, Anders
  


BuurtBalie

De BuurtBalie is een online en offline platform waarbij je een duurzaam netwerk kunt opbouwen in je buurt. Alle organisaties (van zangkoor tot welzijnsorganisatie tot informele wijkverpleger) kunnen laten weten wie ze zijn en wat ze doen. Elke organisatie kan zelf die informatie bijhouden. In de Indische Buurt, een buurt in Amsterdam Oost, zijn er al meer dan 120 organisaties zichtbaar.
  

BuurtGala als verbindende en financiele impuls voor jouw buurt

Het BuurtGala is een uitstekend evenement om mensen om en in een buurt te verbinden en om geld in te zamelen voor goede doelen uit die buurt. "Het eerste Indische BuurtGala heeft plaatsgevonden op 24 oktober 2014. Het doel van de avond was het koppelen van mensen en geïnteresseerden uit de buurt. ‘Dat is gelukt’ zegt Nevin Özütok, lid van het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oost en één van de 140 aanwezigen. Vele mensen hebben elkaar gevonden tijdens de avond. Dat werd gefaciliteerd door het thema van de avond ‘vraag het je buurt.’ Jan Verhoek, Zorg-IT programmeur, heeft de informele zorgaanbieders uit de buurt leren kennen. Buurt-koks Waffaa en Simona gaan vaker samenwerken. Het Amsterdam University College neemt het idee van open colleges voor de buurt mee. De financiële opbrengst van €12.000 gaat naar vier organisaties die zich inzetten voor kinderen uit de buurt." Annemarie van der Geest, initiatiefnemer van het BuurtGala, geeft aan dat het een succes was. Zowel op de avond zelf als gedurende de voorbereidingen. Mensen bij elkaar brengen en inspireren is wat Van der Geest in het dagelijkse leven doet. Onder andere met de BuurtBalie, een lokale site waarbij alle initiatieven (groot en klein) van de Indische buurt te vinden zijn." Het BuurtGala als verbindende en financiele impuls in jouw buurt? Bel me dan even. 06 4062 9566.

Doelgroep(en):
Anders
  


Werken Aan De Toekomst

Platform voor afgestudeerden die tussen studie en droombaan zitten. Zij organiseren samen maatschappelijke projecten om werkervaring op te doen en de wereld een beetje beter te maken!

Doelgroep(en):
Kinderen, Jongeren, Ouderen, Ouders, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam, Mensen met verstandelijke beperking/lvb, Mensen met psychisch/ggz probleem, Mensen met verslavingsprobleem, Dak- of thuislozen, Werklozen, Anders
  


Werken Aan De Toekomst is een platform voor afgestudeerden die tussen studie en droombaan inzitten. Samen organiseren zijn maatschappelijke projecten om werkervaring op te doen.
  


Seats4Silence

Wil je ook genieten van het buitengebied? Heerlijk even samen met je klant, zakenpartner of coachee in het buiten van Utrecht tot rust komen? Je bent welkom!
  
B


Een goed verhaal

Een goed verhaal helpt sociale initiatieven met het helder formuleren van hun plannen, zodat zij de volgende stap kunnen zetten. Dat kan zijn: het vinden van fondsen, subsidies,leden, donateurs of een verdienmodel.
  


Stichting Vier het Leven regio Achterhoek-oost

Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zitten veelal thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Dit doen we door ouderen persoonlijk te begeleiden naar film-, concert- en theatervoorstellingen. De ouderen worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij alles is geregeld om zorgeloos te kunnen genieten. In regio Achterhoek-oost bezoeken wij de volgende lokale theaters: Theater de Storm (Winterswijk), Doopsgezind kerkje (Winterswijk). Het programma voor regio Achterhoek-oost is op te vragen via www.4hetleven.nl

Doelgroep(en):
Ouderen
  

Stichting Vier het Leven regio Liemers

Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zitten veelal thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Dit doen we door ouderen persoonlijk te begeleiden naar film-, concert- en theatervoorstellingen. De ouderen worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij alles is geregeld om zorgeloos te kunnen genieten. In regio Liemers bezoeken wij de volgende lokale theaters: Amphion (Doetinchem), Gruitpoort (Doetinchem), Musiater (Zevenaar), het Barghse Huus ('s Heerenberg), Filmhuis Didam, Filmhuis Zevenaar. Het programma voor regio Liemers is op te vragen via www.4hetleven.nl

Doelgroep(en):
Ouderen
  

Stichting Vier het Leven regio Nijmegen

Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zitten veelal thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Dit doen we door ouderen persoonlijk te begeleiden naar film-, concert- en theatervoorstellingen. De ouderen worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij alles is geregeld om zorgeloos te kunnen genieten. In regio Nijmegen bezoeken wij de volgende lokale theaters: Stadsschouwburg Nijmegen en concertgebouw de Vereeniging, de Lindenberg, Theater TOP Bemmel, Theater de Molen Beuningen, LUX Het programma is op te vragen via www.4hetleven.nl

Doelgroep(en):
Ouderen
  

Vier het Leven regio Doetinchem

Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zitten veelal thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Dit doen we door ouderen persoonlijk te begeleiden naar film-, concert- en theatervoorstellingen. De ouderen worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij alles is geregeld om zorgeloos te kunnen genieten.

Doelgroep(en):
Ouderen
  


Test

Gbdhfh

Doelgroep(en):
Anders
  


Makassarplein Community

Test

Doelgroep(en):
Anders
  
C


Krijgdekleertjes

Via Krijgdekleertjes ruilen ouders makkelijk en voordelig een pakket kleertjes of speelgoed waar hun kinderen te klein voor zijn geworden. Lekker online dus in je eigen tijd. Met meer dan 2000 leden in heel Nederland is er genoeg te vinden op de site www.krijgdekleertjes.nl!

Doelgroep(en):
Ouders
  


(M)appjam!

Via iSocial, dat bestaat uit een app&site, kunnen sociaal vernieuwers via een kaart en een korte beschrijving hun initiatief laten zien. Zo kunnen ze met elkaar in contact komen, informatie uitwisselen, van elkaar leren, elkaar onderling versterken en helpen om sociale initiatieven te versnellen. Hieraan lever ik een bijdrage door iSocial onder een brede groep bekend te maken en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk sociaal vernieuwers én supporters zich aanmelden. Dit doe ik onder meer door: (M)app je initiatief erin! Om de iSocial app en site te introduceren, organisert de zwerm die inmiddels verbonden is aan iSocial van 10 tot 17 juni landelijk #mappjams. Op verschillende plaatsen in Nederland kunnen initiatiefnemers tijdens allerlei events* hun project op onze iSocialapp aanmelden. Zo willen we in korte tijd een start maken met een levendige community. Want hoe meer sociale initiatieven vindbaar zijn op iSocial, hoe succesvoller die is!
  
E


mijnbuurtje.nl

In de buurt is enorm veel hulp, spullen, creativiteit en kennis aanwezig. Maar hoe benut je dit? Hoe verbind je bewoners en partijen met elkaar? Mijnbuurtje.nl traint buurtbewoners als buurtverbinder en geeft ze een online dorpsplein. Dit is een communicatieplatform waarop je alles ziet dat er in je buurt is: hulpvraag en aanbod maar ook alle buurtactiviteiten, verenigingen, nieuws, zorg- en welzijnsdiensten, spullen te koop, winkels, Open Data van de overheid, gemeentenieuws en nog veel meer: net zoals in het echte leven. Hiermee werken buurtverbinders aan een hechtere community waarin online maar ook 'op straat' mensen in de buurt zich meer met elkaar verbinden en optimaal de al aanwezige bronnen in hun buurt kunnen gebruiken.
  


Buurttelevisie Amsterdam West

Televisie van, voor en door de buurt. Buurtbewoners maken items over hun buurt. Maken zo activiteiten en initiatieven zichtbaar die belangrijk zijn en kaarten issues aan die in de buurt spelen.

Doelgroep(en):
Kinderen, Jongeren, Ouderen, Ouders, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam, Mensen met verstandelijke beperking/lvb, Mensen met psychisch/ggz probleem, Mensen met verslavingsprobleem, Dak- of thuislozen, Werklozen, Anders
  


Huis der Nederlanden

Kenniscentrum voor Duurzame Gezondheid

Doelgroep(en):
Anders
  
F


Coloured Glasses

Van peuterspeelzaal via schoolplein en werkvloer tot verzorgingstehuis..... overal worden mensen systematisch gepest. Pesten staat persoonlijke ontwikkeling, leren en groei in de weg. Het is een misvatting te denken dat met het aanpakken of verwijderen van de pester ook het pesten stopt. Coloured Glasses biedt een methode om het pesten te stoppen en een sociaal veilig klimaat te bewerkstelligen.

Doelgroep(en):
Kinderen, Jongeren, Ouderen, Anders
  


Stichting Two Get There

Iedereen een maatje! Dat is de missie van Two Get There. In 2005 heb ik, Fiene van Loock samen met Laura Peeters, stichting Two Get There opgericht omdat we na vijf jaar ervaring met het succesvolle Take 2 Maatjesproject voelden dat veel meer kinderen en jongeren baat konden hebben bij de maatjesmethodiek die we samen hebben ontwikkeld. Sinds 2013 leidt Fiene van Loock de stichting alleen. Er zijn sinds onze oprichting in al onze projecten al meer dan 2000 koppels een jaar lang actief geweest met het ontwikkelen van talenten, sociale vaardigheden, steun en vriendschap. Dat zijn dus 2000 deelnemers én 2000 maatjes!
  
J


Jacques van der Noord

Duurzame Innovatiestraat - Motor voor een nieuwe economie Verbinden van sociale, ecologische en economische duurzaamheid. Gebruik maken van wat er al is, onconventionele verbindingen maken door ruimte, middelen en kennis. bij elkaar te brengen; Toegang in plaats van bezit. Hiermee met minder geld meer doen! bv. Duurzame ideeën halen bij Milieu organisaties. Met onderwijs aan product en concept ontwikkeling doen. Met sociale werkplaatsen duurzame producten produceren in de regio.

Doelgroep(en):
Jongeren, Ouderen, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam, Mensen met verstandelijke beperking/lvb, Mensen met psychisch/ggz probleem, Werklozen
  


ConnectingFriends.NET

ConnectingFriends.NET is een platform voor gastvrije reizigers in de tweede helft van het leven. Leden krijgen oneindig veel kansen op echte ontmoetingen met vrienden van vrienden in hun eigen huis of thuis bij anderen, zonder financiële transacties. Ze versterken hun sociale netwerk, en besparen tegelijkertijd fors op maaltijden en overnachtingen buiten de deur. Daarmee geeft ConnectingFriends.NET op een bijzondere manier invulling aan het thema "Winst voor iedereen", het kenmerk van social enterprises. Het exploitatie-overschot van het bedrijf achter ConnectingFriends.NET gaat naar projecten met een maatschappelijk verantwoord doel, aangedragen door de gastvrije reizigers van het platform. Zo zorgen zij samen, in een sterk sociaal netwerk, voor een betere wereld. Wil je meer informatie? Kijk op de website http://www.connectingfriends.net
  


De Groene Regentes

De groene regentes is een wijkinitiatief van bewoners die de wijk Regentesse Valkanboskwartier willen verduurzamen door het organiseren van bijeenkomsten en het vormen van werkgroepen rond thema's die zij van belang acht voor de wijk. Het stimuleren van duurzame, lokale energieproductie is een belangrijke doelstelling. Zonnepanelen op daken van een eigen woning is niet voor iedereen mogelijk of wenselijk. Daarom is een initiatief ontstaan om collectief in onze wijk zonnepanelen te plaatsen.

Doelgroep(en):
Jongeren, Ouderen
  


samen wandelen door Uden

Wanneer: Elke woensdagochtend Waar:

Doelgroep(en):
Ouderen, Ouders, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Mensen met verstandelijke beperking/lvb, Mensen met psychisch/ggz probleem, Werklozen
  

Wandelgroep

Elke woensdagochtend om 9.00 uur start een wandeling door Uden. Ben je om 9.00 uur aanwezig dan kun je meedoen. Vooraf aanmelden is niet nodig, ook zijn er geen kosten aan verbonden. Na afloop kan men samen koffie/thee drinken.

Doelgroep(en):
Jongeren, Ouderen, Ouders, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Mensen met verstandelijke beperking/lvb, Mensen met psychisch/ggz probleem, Werklozen
  


GEEF Cafe

Bij GEEF bepaal jij wat je betaalt. Heb je wat minder geld? Doe dan vrijwilligerswerk in ruil voor een maaltijd. Geef je wat meer? Dan zorgen wij dat iemand anders – net als jij – kan genieten van lekker en gezond eten
  
K


Lancering iSocial app

Op 30 juni vindt de feestelijke lancering plaats van de iSocial app. Programma van 3-6 uur zie www.permanentbeta.nl.

Doelgroep(en):
Anders
  

Enactus Finale

#EnactusNC teams van sociaal ondernemende studenten uit heel Nederland strijden om de overwinning in Jaarbeurs Utrecht.
  

Social Enterprise Lab

Het Social Enterprise Lab is een kennishub voor het opstuwen van sociale ondernemingen. Social Enterprise Lab Utrecht verbindt studenten, universiteitsmedewerkers, professionals, experts en ondernemers met elkaar. Centraal staat het werken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, leren en realiseren. Ons motto: action > learning > impact.
  

Social Powerhouse

Het Social Powerhouse is een netwerk voor een door sociaal ondernemers. Het Social Powerhouse vindt, verbindt, inspireert en faciliteert sociaal ondernemers en zij elkaar voor een inclusieve samenleving. Dit doen wij via online en offline verbinding (landelijke en lokale bijeenkomsten, digitale nieuwsbrief, FaceBook, website, twitter) waaronder via iSocial!
  
L


Moeders en dochters

Met moeders en dochters nodig ik iedereen uit de vragen te stellen aan je moeder, je dochter of oma, die je wilt stellen. Met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen die misschien verborgen zijn gebleven en die vragen om benoemd te worden. Vragen kun je beter bij leven stellen dan erover te gissen of te vertellen op een begrafenis.

Doelgroep(en):
Kinderen, Jongeren, Ouderen, Ouders
  


&Ik

Kindercoaching en trainingen
  


De NSGK Speeltuinbende

Kinderen met en zonder handicap testen samen met hun ouders in speelplekken op toegankelijkheid. Het doel: meer samenspeelplekken in heel Nederland creëren.

Doelgroep(en):
Kinderen, Ouders
  
M


  


BOOM Businesspoint

BOOM Businesspoint is een sociale firma voor het versterken van ondernemerschap en participatie. BOOM ondersteunt MKB-ondernemers met praktisch advies en maakt de kracht van maatschappelijk betrokken ondernemen zichtbaar èn bereikbaar voor elk bedrijf. BOOM versterkt de wijkeconomie door ondernemers, ZZP’ers, werkzoekenden en wijkbewoners met elkaar in contact te brengen en participatieprojecten uit te voeren.
  


Marilou Maes

Dit is een test

Doelgroep(en):
Jongeren
  


Zuilen Deelt!

Zuilen Deelt! 31 oktober, 14.30-20.30 uur, Vorstelijk Complex, voor iedereen (vrij toegang). Er gebeurt veel in Zuilen, maar delen kan altijd beter en is leuk, omdat meer mensen in de wijk mee kunnen doen. Op 31.10 opent levenslust4life samen met bewoners de deuren van het Vorstelijk Complex en biedt daar een podium met korte optredens, een gezondheidsbeurs, eten, een plek voor iedereen. Op de gezondheidsbeurs laten professionals in zorg, gezondheid en leefstijl uit Zuilen zien wat ze in huis hebben voor de wijk. Als Zuilen deelt, wordt het meer. Voor meer info: www.levenslustforlife.nl

Doelgroep(en):
Kinderen, Ouderen, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Werklozen
  


Workshop hoe meet ik effect van sociaal project

Middels een workshop leer ik je hoe je de (sociaal/maatschappelijke) effecten van een project meetbaar en zichtbaar kunt te maken.

Doelgroep(en):
Kinderen, Jongeren, Ouderen, Ouders, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam, Mensen met verstandelijke beperking/lvb, Mensen met psychisch/ggz probleem, Mensen met verslavingsprobleem, Dak- of thuislozen, Werklozen, Anders
  


Vlissingen in Dialoog

Vlissingen in Dialoog is onderdeel van Nederland in Dialoog en brengt mensen bij elkaar voor een goed gesprek.
  


KlusLAB

Hier komt een werkplaats, om vakmanschap in de buurt te boosten! Op het moment lijkt de werkplaats twee richtingen te kunnen krijgen: als springplank voor startende ondernemers, of als meubelmakerij waar vrijwilligers probleemjongeren opleiden. Hier blijkt allebei grote vraag naar; in de opkomst van zzpers in de wijk blijven de praktische beroepen achter, en er zijn relatief veel drop-outs en werkeloze jongeren. Deze jongeren zijn niet gemaakt om in de schoolbanken te zitten, maar ervaring leert dat ze zich erg goed voelen bij handwerk. Met het design gematcht aan de multiculti achtergrond van de wijk, ziet u hier uw fair trade open globe meubels!

Doelgroep(en):
Jongeren, Ouderen, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Werklozen
  
P


BlueAssist NL

van december 2014 tot december 2015 wordt een pilot BlueAssist NL uitgevoerd Doel is dat mensen die nu begeleid vervoerd worden te ondersteunen in gebruik van het openbaar vervoer door de inzet van medeburgers. Door voor mensen die moeilijk begrijpen of begrepen gebruik te maken van hulpmiddelen, wordt de drempel verlaagd om hulp te vragen en hulp te bieden. Met behulp van een mediacampagne wordt een symbool voor hulpvraag bekend gemaakt. In Vlaanderen is deze werkwijze reeds jaren succesvol. In Engeland en Amerika is de invoering onlangs gestart. http://www.blueassist.eu/

Doelgroep(en):
Ouderen, Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam, Mensen met verstandelijke beperking/lvb, Mensen met psychisch/ggz probleem
  


iSocial

Via iSocial kunnen sociaal vernieuwers 24/7 met elkaar in contact komen om ervaringen en kennis uit te wisselen. Ze kunnen via iSocial ook op zoek naar mensen, middelen en munten. Geïnteresseerden kunnen via iSocial op zoek naar projecten.
  
R


mappjam op Parade Maatschappelijk Aanbesteden

Introductie van iSocial, dé app die sociaal initiatiefnemers verbindt en zichtbaar maakt
  


Samen voor Rivierenland

Samen voor Rivierenland organiseert projecten waarmee bedrijven zich inzetten voor vraagstukken in de samenleving.

Doelgroep(en):
Kinderen, Jongeren, Ouderen, Ouders, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam, Mensen met verstandelijke beperking/lvb, Mensen met psychisch/ggz probleem, Mensen met verslavingsprobleem, Dak- of thuislozen, Werklozen
  


Croqqer

Croqqer is het buur-tot-buur platform waar buurtgenoten hun tijd en talent delen om alle klussen in en om het huis gedaan te krijgen. In het "Vrienden van Croqqer" programma delen we Croqqer met andere initiatieven.
  
S


Van Vroeger Voor Later

Van Vroeger Voor Later schrijft in opdracht levensverhalen en portretten. Daarnaast is een belangrijk doel de verbindende kracht van verhalen breder in te zetten door middel van verhalenprojecten in zorg, welzijn en onderwijs. Bijvoorbeeld door samen met pubers op zoek te gaan naar wat er allemaal veranderd is de laatste 60 jaar: de oudere generatie weet het! Of studenten in de zorg eens kennis laten maken met hun toekomstige clientele door dieper in gesprek te gaan en een levensverhaal op te tekenen. En zo zijn er nog meer plannen!

Doelgroep(en):
Jongeren, Ouderen, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam, Mensen met verstandelijke beperking/lvb
  


Bucket Line

Bucket Line helpt je hulp te krijgen van de mensen om je heen. Je zorgt voor iemand of je bent zelf ziek, je hebt net iemand verloren of je hebt een ander groot probleem en je kan wel wat hulp gebruiken bij kleine klussen: het huishouden, koken, gezelschap of vervoer. Liefst krijg je die hulp van de mensen die je goed kent. Wist je dat meer dan 60% van de mensen uit je omgeving jou gewoon wil helpen? Maar hulp vragen zie je zelf niet zitten. Hulp vragen hoef je ook niet zelf te doen. Bucket Line werkt met een Maatje. Jouw Maatje is iemand die je goed kent en vertrouwd, een familielid een vriend of vriendin. Jouw Maatje zorgt ervoor dat je hulp uit je omgeving krijgt. Stichting Bucket Line helpt bij het vinden van jouw Maatje en bij de coördinatie van de hulp door het Maatje/Mantelzorger. Ook voor de Maatjes wordt door onze vrijwilligers ondersteuning geboden. Onze vrijwilligers zijn zorgvuldig getraind en zijn ervaringsdeskundig op het gebied van mantelzorg. Daarnaast biedt Bucket Line deelnemers kosteloos gebruik van de webapplicatie aan. De webapplicatie is een afgeschermd platform met agenda voor het eigen vertrouwde netwerk ten behoeve van de coördinatie van hulp.

Doelgroep(en):
Jongeren, Ouderen, Ouders, Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam, Anders
  Doelgroep(en):
Jongeren, Ouders, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam, Mensen met verstandelijke beperking/lvb, Mensen met psychisch/ggz probleem, Mensen met verslavingsprobleem, Dak- of thuislozen, Werklozen, Anders
  

Stichting Pro-Respect houdt zich bezig met het bestrijden van racisme en discriminatie en het bevorderen van meer tolerantie, respect, normen en waarden in de sport, met de nadruk op het voetbal. Stichting Pro-Respect heeft tot doel om diverse groepen mensen binnen de sportwereld met elkaar te verbinden, waaronder supportersgroepen, clubs en spelers. Daarmee wil Stichting Pro-Respect bijdragen aan een duurzame, respectvolle en tolerante samenleving.

Doelgroep(en):
Jongeren, Ouders, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam, Mensen met verstandelijke beperking/lvb, Mensen met psychisch/ggz probleem, Dak- of thuislozen, Werklozen
  


HUIZ Haaglanden

HUIZ is er voor iedereen, thuiswonend binnen de regio Haaglanden, die behoefte heeft aan intensieve ondersteuning door vrijwilligers. Voor vrijwilligers die steun willen bieden aan kwetsbare mensen en hun naasten. HUIZ selecteert, traint en ondersteunt haar vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen er leren, zich ontwikkelen en elkaar ontmoeten. Op HUIZ kun je bouwen, als hulpvrager en als vrijwilliger.
  

St Vitalis-Maatjesproject

Beschrijving: Vitalis is er voor kinderen uit de regio Haaglanden van 5 tot en met 18 jaar en is een extra steuntje in de rug, ter preventie van professionele jeugdhulpverlening. Vrijwilligers willen iets van hun tijd en aandacht schenken aan kinderen die het nodig hebben. Concreet betekent dit dat de vrijwilliger en het kind, in overleg met de ouders, gedurende een jaar een dagdeel per week afspreken of gedurende anderhalf jaar een dagdeel per twee weken.
  
T


De WijSchool

Wij brengen jongeren die uitgevallen zijn in het reguliere (beroeps)onderwijs met hulp van en binnen de context van hun sociale omgeving naar werk. Daarmee willen we de wijk waar ze wonen economisch en sociaal versterken.

Doelgroep(en):
Jongeren
  
V


De Leidse Uitdaging, theehuis tuin van noord

In Leiden-noord is sinds april 2012 de Leidse Uitdaging in ontwikkeling een project van en door de buurt, aangejaagd door Fonds 1818. De Uitdaging is een kleinschalig en bijzonder ontmoetingspunt met een gevarieerd programma dat gerealiseerd zal gaan worden in een park in Leiden Noord. Onderdelen van het ontmoetingspunt zijn onder andere een horecaruimte met keuken, het buurtmuseum Leiden Noord (naast de virtuele variant) met kleine expositieruimte, een speluitgiftepunt. In het najaar van 2014 start de bouw, begin 2015 zal de opening plaatsvinden. De Uitdaging heeft een aantal belangrijke maatschappelijke doelstellingen zoals het vergroten van de sociale binding en het wederzijds respect tussen de bewoners. De Uitdaging dient een belangrijke schakel te worden in het verbinden van mensen uit Leiden Noord: jong en oud, vitaal en kwetsbaar, autochtoon en allochtoon. Daarnaast dient De Uitdaging door middel van een aantrekkelijk activiteitenpakket, kansen te creëren voor maatschappelijke participatie van (kwetsbare) buurtbewoners en bij te dragen aan de leefbaarheid en sociale kwaliteit van de buurt. De Uitdaging zal de directe omgeving van met speel -en spel en groenvoorzieningen adopteren van de gemeente.

Doelgroep(en):
Mensen met afstand tot arbeidsmarkt
  
W


Wouter Rozema

Wijkschool. Een wijkgerichte leeromgeving ontwikkelen waarin burgers met een hulpvraag, burgers die zich onbetaald inzetten en burgers die zich betaald inzetten voor iemand uit die wijk in het sociale domein, elkaar ontmoeten, samen eten en samen leren. Je neemt deel in je vrije tijd. De wijkschool biedt bewustwording en vaardigheidstraining die nodig is voor samenredzaamheid. De wijkschool brengt kennis die door kennisbanken als Movisie is verzameld in hapklare brokken de wijk binnen. In deels individuele, deels gezamenlijke leerprocessen ontstaat een positieve mindset en een gevoel van saamhorigheid, togetherness. De organisatievorm is hybride: burgerinitiatieven, professionals uit zorg- welzijn- en onderwijsinstellingen, gemeente en subsidieverstrekkers vormen een tijdelijk samenwerkingsverband. Met weinig geld is dit easycratisch en van onderop te realiseren omdat ook de professionals bereid zijn er als pioniers vrije tijd in te stoppen.

Doelgroep(en):
Jongeren, Ouderen, Ouders, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt, Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam, Mensen met verstandelijke beperking/lvb, Mensen met psychisch/ggz probleem, Mensen met verslavingsprobleem, Dak- of thuislozen, Werklozen
  


Test

Doelgroep(en):
Mensen met lichamelijke beperkingen/moeilijk lichaam
  

Wandelen in Deventer
  

W.Muijs

asdfghjkl;jhggfhjkkjhgkjhg

Doelgroep(en):
Anders
  
L


Haarlem Noorderlicht

wijkcooperatie om de sociale cohesie in de wijk te verbeteren dmv gezamenlijk zonne-energie opwekken, afvalprobleem aan te pakken, etc

Doelgroep(en):
Anders
  
P


DeBroekriem

platform voor werkzoekenden

Doelgroep(en):
Jongeren, Mensen met afstand tot arbeidsmarkt
  
S


verzamelen projecten

Ik verzamel alle vernieuwende projecten rondom onderwijs. Maar ik kijk ook met veel belangstelling naar alle andere categorien omdat ik samenwerk met Jan. Zie voor nadere informatie www.janrotmans.nl

Doelgroep(en):
Anders