Om een activiteit aan te maken, moet eerst een initiatief geregistreerd zijn.
Om activiteiten te zoeken, klik hier

Wandelgroep

Elke woensdagochtend om 9.00 uur start een wandeling door Uden. Ben je om 9.00 uur aanwezig dan kun je meedoen. Vooraf aanmelden is niet nodig, ook zijn er geen kosten aan verbonden. Na afloop kan men samen koffie/thee drinken.

Thema(s)
culturele diversiteit, actief burgerschap, sociale cohesie, eenzaamheid


  

Ecodorp Boekel meets Vitaness

Ecodorp Boekel en Vitaness Centrum voor Gezondzijn en Welbevinden presenteren hun plannen voor volgend jaar.

Thema(s)
recycling, actief burgerschap, sociale cohesie, talentontwikkeling


  

zuilen deelt!

Zuilen Deelt! 31 oktober, 14.30-20.30 uur, Vorstelijk Complex, voor iedereen (vrij toegang). Er gebeurt veel in Zuilen, maar delen kan altijd beter en is leuk, omdat meer mensen in de wijk mee kunnen doen. Op 31.10 opent levenslust4life samen met bewoners de deuren van het Vorstelijk Complex en biedt daar een podium met korte optredens, een gezondheidsbeurs, eten, een plek voor iedereen. Op de gezondheidsbeurs laten professionals in zorg, gezondheid en leefstijl uit Zuilen zien wat ze in huis hebben voor de wijk. Als Zuilen deelt, wordt het meer. Voor meer info: www.levenslustforlife.nl

Thema(s)
culturele diversiteit, actief burgerschap, armoede, sociale cohesie


  

Project Impact

Missen we nu iets of is Impact slechts een abstract begrip en verder niet zo belangrijk. Dat kunnen wij niet geloven, gezien de positieve effecten die we overal zien in onze samenleving. Juist door jullie! Kopzorgen over het meten van die effecten hoeft niet meer. Laat je stimuleren, wissel kennis uit en krijg de eerste voorbereidende handvatten uitgereikt. Aan de slag!

Thema(s)


  

Stichting Vier het Leven regio Doetinchem

Programma theater en concertbezoek voor ouderen met begeleiding, seizoen 2014-2015

Thema(s)
eenzaamheid


  

Sociaal Ondernemers Diner

Sociaal ondernemers vertegenwoordigen een nieuwe generatie ondernemers; mensen die tegen de stroom inzwemmen en maatschappelijke problemen oplossen. Het zijn sociaal vernieuwers die gericht zijn op het vinden van nieuwe oplossingen op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs, cultuur, milieu, voedsel, energie en de samenleving. Ook in Assen en omgeving groeit het aantal sociaal ondernemers. Een mooi moment om te kijken waar we ons praktisch en slim kunnen verbinden. We willen de groei en het succes versnellen en versterken door een netwerk op te bouwen. Een actief netwerk waarin gelegenheidscoalities aan gezamenlijke thema’s werken (1 + 1 = 11, ruilen en delen van kennis en sociale overwaarde geeft iedereen winst). Doel van deze bijeenkomst is kennismaken met andere sociaal ondernemers uit de regio. En kijken of er thema’s/belangen zijn die we gezamenlijk kunnen oppakken en uitvoeren. Vooral gericht op doen dus! In een kennismaking met Resto VanHarte ontstond het plan om deze bijeenkomst bij en met RestoVanHarte te verzorgen. De bijeenkomst kunnen we hierdoor combineren met een gezond driegangen diner in een gezellige en ontspannen sfeer. En de visie/missie van Resto VanHarte sluit prachtig aan bij die van sociaal ondernemers. Kosten Deelname aan deze bijeenkomst kost slecht € 15,-. Hier zit het diner, 2 consumpties (koffie/thee) en de huur van de ruimte bij inbegrepen. Meer consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden kun je via het volgende formulier: http://goo.gl/forms/7yhkNO9NTz

Thema(s)
culturele diversiteit, besparing, actief burgerschap, sociale cohesie, talentontwikkeling


  

Beursvloer Bommelerwaard

Ontmoeting tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties voor handel met gesloten beurs. Uitruil van helpende handen, kennis & kunde, faciliteiten.

Thema(s)
recycling, culturele diversiteit, educatie, actief burgerschap, armoede, sociale cohesie, eenzaamheid, talentontwikkeling


  

#Connect&Grow

Geef je initiatief een boost via #Connect&Grow van iSocial Je herkent het misschien wel: heb je een superinitiatief waar je heel enthousiast mee gestart bent, loop je vast. Omdat je niet weet waar je financiering kunt vinden – bij je doelgroep niet, maar waar dan wel? Omdat je een community wil bouwen, maar niet weet waar je moet beginnen. Omdat 1,5 jaar hebt stilgelegen, en nu weer onder de aandacht wil komen. Tijdens onze #Connect&Grow-sessie helpen we je, zodat initiatief weer gaat stromen en jij meer impact kunt maken. Donderdag 27 november naar organiseren we zo’n #Connect&Grow-sessie in Seats2Meet Beurs van Berlage, Amsterdam. Denkkracht Loop je vast op een probleem waardoor je niet kunt groeien? Ben je op zoek naar denkkracht om die barrière aan te pakken zodat het weer gaat stromen en je impact kunt maken? Kom naar Connect&Grow. Leg je probleem voor en met z'n allen helpen we je een stap verder. Natuurlijk kun je anderen ook een kontje geven zodat zij ook een stap kunnen maken. En je ontmoet andere sociaal vernieuwers. Samen maken we Nederland nog mooier! Word jij beter van en Nederland een stukje socialer. Hoe mooi is dat! Wil je weten wat het je kan opleveren? Lees deze blog waarin Anna vertelt wat onze Connect&Grow sessie haar gebracht heeft. Wat: Connect&Grow Waar: Seats2Meet, Beurs van Berlage Amsterdam Wanneer: donderdag 27 november, 10.30-12.00 (aansluitend kun je lunchen in Seats2Meet) Toegang: gratis, meld je hier aan

Thema(s)


  

iSocial Tegenlicht meetup

Wat als de stad aan de macht komt? Wordt het niet hoog tijd om onze steden meer macht te geven? Tijdens #Connect&Talk praten we over actuele thema’s die te maken hebben met sociale vernieuwing. Deze keer is het een iSocial Tegenlicht Meetup. In deze eerste editie verkennen we aan de hand van Tegenlicht-uitzending ‘Macht aan de stad’ de groeiende macht en innovatieve kracht van de stad. Wat gebeurt er als pragmatische burgemeesters het heft meer in eigen hand nemen en proberen hun stad - buiten de landelijke politiek om - tot bestuurlijk centrum te maken? Steden bruisen van energie, optimisme en daadkracht. Waar landelijke overheden falen worden veel problemen - op het gebied van milieu, armoede, voedselproductie en zorg - op stedelijk niveau sneller en in samenspraak met de burger opgelost. Wil je daarover meepraten? Heb je ervaringen met die innovatieve kracht? Join us dinsdag 16 december in Seats2Meet Beurs van Berlage Amsterdam.

Thema(s)
culturele diversiteit, besparing, actief burgerschap, armoede, sociale cohesie


  

Deel jouw toffe kerstactie met ons, en wij delen hem verder!

Heb jij met je initiatief een super Kerstactie? Deel hem met ons en wij delen hem weer op Facebook en Twitter. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, niet waar? Samen maken we Nederland zo een stuk socialer!

Thema(s)
recycling, culturele diversiteit, besparing, educatie, actief burgerschap, armoede, sociale cohesie, eenzaamheid, talentontwikkeling


  

#Connect&Grow

Wil jij impact maken met je initiatief? Of wil je anderen helpen impact te maken? Kom naar #Connect&Grow van iSocial. We helpen elkaar met dilemma's, barrières of andere vraagstuken waarmee je zit. Zodat je initiatief weer gaat stromen. En je impact kunt maken. Samen maken we Nederland een stuk socialer!

Thema(s)


  

Doe het niet zelf - bijeenkomsten

Geen vrijblijvende ontmoetingen of goede voornemens om contact te houden, maar concreet ter plekke in dezelfde tijd elkaar verder helpen. Samen de aanwezige kennis en ervaringen gebruiken om iets tot stand te brengen. Dat is precies wat Doe-het-niet-zelf doet. Zo wordt netwerken echt werken. Zie ook: ( http://doehetnietzelf.org )

Thema(s)
educatie, actief burgerschap, sociale cohesie, talentontwikkeling


  

(M)appjam! 26 mei 1230 - 13.30 bij www.movisie.nl

Ben jij een sociaal vernieuwer en op zoek naar meer zichtbaarheid? Dan zoeken wij van iSocial jou. Op onze app/site kun je jouw initiatief op de kaart van Nederland mappen. Maandag 26 mei organiseren we onze eerste "Mappjam". Wij vinden het superspannnend. Wil jij erbij zijn? Je bent van harte welkom!

Thema(s)
actief burgerschap


  

#Mappjam

Tijdens het Nieuw Organiseren Event houden Daan de Bruijn en ik een pitch over iSocial. Natuurlijk vragen we zoveel mogelijk initiatieven om zich op de kaart te zetten!

Thema(s)


  

#Mappjam

Tijdens het Nieuw Organiseren Event houden Daan de Bruijn en ik een pitch over iSocial. Natuurlijk vragen we zoveel mogelijk initiatieven om zich op de kaart te zetten!

Thema(s)


  

Social Innovation Meet Up over schulden

Steeds meer mensen zitten in de schulden. De huidige aanpak van schulden werkt niet. Wat werkt wel? En waarom kiezen we niet voor een onorthodoxe aanpak? In deze meetup kijken we samen met wetenschappers, ervaringsdeskundigen, beleidsambtenaren naar dat wat werkt. En dat wat nodig is om een stap verder te komen. De meetup is 10 november van 20.00 tot 22.00 in Pakhuis de Zwijger Amsterdam. Lees meer op http://t.co/Ymlp3SeLAj.

Thema(s)
armoede


  

Bijeenkomst Sociaal Ondernemerschap & Beroepsonderwijs

Sociaal ondernemerschap en beroepsonderwijs hand in hand als antwoord op krimp? Sociaal Ondernemerschap in de Achterhoek leeft! En kunnen we gezamenlijk verder brengen…. Dat is onze overtuiging. Daarom willen wij (se.lab, Graafschap College, Agenda 2020/Kennishuis Achterhoek) jou als sociaal ondernemer en ondernemend persoon van harte uitnodigen actief deel te nemen aan een gesprek hierover met docenten en studenten van het Graafschap College en ervaringsdeskundigen elders uit het land. Doel • Laten zien wat er al gebeurt aan sociaal ondernemerschap in de Achterhoek • Wat er nog meer mogelijk en wenselijk is • Hoe het Graafschap College en de sociaal ondernemers elkaar daarin verder kunnen ondersteunen • DOEN!

Thema(s)
sociale cohesie


  

Expert Meeting 'de jongere als sociaal ondernemer'

Aan deze Expert Meeting kunnen jongeren deelnemen die ervaring hebben opgedaan met sociaal ondernemerschap tijdens hun opleiding. De Expert Meeting wordt georganiseerd in het kader van de Versnellingsagenda 'Sociaal ondernemerschap en onderwijs’ in opdracht van het Ministerie van BZK. Tijdens de Expert Meeting staan onderstaande vragen centraal: a. Wat heb je geleerd van het onderwijs in sociaal ondernemerschap dat je hebt gevolgd? (welke sociaal-ondernemende competenties heb je ontwikkeld via jouw stage/studieopdracht/vak?) b. Wat was hierbij de bijdrage vanuit het onderwijs en vanuit sociaal ondernemers? c. Wat heb je gemist en welke adviezen heb je voor het onderwijs en voor sociaal ondernemers om sociaal-ondernemende competenties bij jongeren te bevorderen?

Thema(s)
talentontwikkeling


  

Social Powerhouse Proeverij

Loop jij met jouw sociale onderneming ergens tegenaan en wil je hierover graag sparren met andere sociale ondernemers? Dan moet je op 5 juni bij de Social Powerhouse Proeverij zijn in Eindhoven! Wederom hebben we weer een aantal interessante sprekers voor een flinke portie inspiratie. En daarnaast is er ook meer dan voldoende ruimte in de Socialpowerhouse Proeverij om kennis te delen en elkaar verder te helpen.

Thema(s)
talentontwikkeling


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)


  

Symposium Serious Social Value

Op 4 februari organiseren we samen met Seats2Meet Utrecht, Partners in Dialoog, Social Enterprise Lab en Economy Transformers een dag over sociale waarde creatie door sociaal ondernemers en met belangrijke stakeholders. Met key note speaches, dialoogtafels, onverwachtse ontmoetingen, workshops, verrassingen en cocreatie in het social power lab!

Thema(s)